Ez a Kínai pulykamell wok nagyon egyszerűen összedobható, egészséges és finom is. Továbbá tejmentes és gluténmentes is. Passzol egy kíni menübe, vagy tálaljuk csupán párolt rizzsel és salátával.
Hozzávalók
- 40 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
- 1 tk földimogyoró olaj
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- ¼ tk fűszerpaprika vagy chilipor
- 1½ evőkanál csicseriborsó vagy kukorica liszt
- ¼ teáskanál só
- 225 ml csirke alapleves
- 1 tk szezámmag olaj
- 20 dkg friss brokkoli, rózsákra tördelve
- 1 piros kaliforniai paprika, vékony csíkokra vágva
- 1 kis konzerv vízigesztenye, lecsepegtetve
- 2 evőkanál szójaszósz
Elkészítés
- Forró wokban felhevítjük a földimogyoró-olajat. Amikor kissé füstöl, hozzáadjuk a pulykacsíkokat.
- Körülbelül 5 percig, alaposan kevergetve, megpirítjuk, majd kiszedjük a hús csíkokat egy tálba.
- Egy tálban csomómentesre keverjük a fokhagymát, lisztet, paprikát, sót és az alaplevest.
- Felhevítjük megint a wokot, hozzáadjuk a szezámmag olajat. Amikor füstölni kezd, beledobjuk a paprika és a brokkoli darabokat, majd pár percig kevergetjük.
- Belekeverjük a vízigesztenyét, majd egy per múlva az alapleves keveréket. Felforraljuk és hagyjuk besűrűsödni.
- Hozzáadjuk a pulyka csíkokat és a szójaszószt, átmelegítjük egy-két percig.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu