A sült sütőtök változatosan felhasználható – lehet köret, saláta, töltelék, mártás, pástétom, leves stb. Ez a pikáns mézes sült sütőtök fetával egy nagyon egyszerű recept, ideális egy vegetáriánus ebédre, de lehet köret is sültek mellé.
Hozzávalók
- 1 kisebb sütőtök (kb. 65 dkg)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 piros chili
- 2 evőkanál szezámmag
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál balzsamecet
- 5 dkg feta sajt, morzsolva
- só, bors
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
- Meghámozzuk a sütőtököt, majd a magházat és a magokat eltávolítjuk. A húsát falatnyi kockákra vágjuk, majd egy tepsibe szórjuk, meglocsoljuk az olajjal, és 15 percig sütjük.
- Közben kimagozzuk a chilit és felaprítjuk.
- Kivesszük a tepsit a sütőből, meglocsoljuk az ecettel és mézzel, majd rászórjuk a szezámmagot és a chili darabokat. Jól átkeverjük és 10 percig sütjük.
- Amikor a sütőtök szép aranysárga, puha és kissé ragacsos, akkor kész van.
- Egy tálaló edénybe helyezzük a sütőtök kockákat, majd rámorzsoljuk a fetát.
- Tálalás előtt apróra vágott korianderlevéllel díszítjük.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten is tálalható.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu