Minden évben szoktam készíteni virsli múmiákat – de az idén már nem maradt sok leveles tésztánk, így a barátnőimmel ezeket a pók virsliket sütöttük a bulinkra. Nagyon egyszerű elkészíteni – lehet alkalmazni tejmentes vagy vegán virslit és gluténmentes tésztát is.
Hozzávalók
- Leveles tészta (készre nyújtott)
- Virsli (sertés, csirke vagy vegán)
- Pimiento töltött olajbogyó
- Tojás, enyhén felverve (vagy növényi tej)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 190 C fokra.
- A virsliket hosszában félbevágjuk, majd ismét kettévágjuk – 4 hosszú csíkot kapunk.
- A tésztából körülbelül 4 cm széles, 6 cm hosszú csíkokat vágunk, amikkel betekerjük középen a szeletelt virsliket. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
- Az olajbogyókat félbevágjuk – ezek lesznek apók szemei.
- A tésztát tojással megkenjük, majd ráragasztjuk az a szemeket.
- Kb 8-10 percig világosbarnára sütjük.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu