A bagel egy klasszikus alapanyag Amerikában reggelire és brunch-ra. Ez a tojásos-szalonnás bagel mexikói módon készül, így természetesen kissé pikáns és avokádót is tartalmaz! Az avokádókrémhez lehet adni chilit vagy Tabascot. Tálaljuk ropogós salátával!
Hozzávalók
- 2 bagel, vízszintesen félbevágva (glutén-mentes is jó)
- 1 avokádó
- ½ zöldcitrom leve
- 1 evőkanál apróra vágott korianderlevél
- 2 újhagyma, apróra vágva
- 1 közepesen érett paradicsom, aprítva
- 2 tk chipotle paszta
- 2 tk juharszirup
- 6 szelet csíkos bacon szalonna
- 2 tojás
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 ° -ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Az avokádót megpucoljuk, magját eldobjuk, majd a húsát villával összetördeljük a zöldcitrom levével. Hozzáadjuk az aprított koriandert, paradicsomot és újhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A bagel feleket egy nagy, tapadásmentes tepsire tesszük, vágott oldalukkal felfelé nézve. A sütő alsó polcán, kb 5 percig világosbarnára sütjük őket. A bagel also feleit egy tányérra áttesszük.
- A másik kettőt megfordítjuk és a lyukakba óvatosan egy-egy tojást töltünk. 8-10 percig sütjük (ismételten az alsó polcon).
- Közben összekeverjük a chipotle pasztát és a juharszirupot. A szalonna szeleteket a bélelt tepsire helyezzük, és megkenjük a chipotle pasztával. A sütő felső polcán 8 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk és megkenjük a maradék masszával. További 3-5 percig ropogósra sütjük. Kivesszük a tepsit a sütőből, és melegen tartjuk a szalonnákat egy tányéron.
- Leellenőrizzük a tojásokat – ha nem sültek még át, akkor a tálcát a sütő felső polcára tesszük, és néhány percig grill alatt befejezzük a sütést (vigyázzunk, a bagel nagyon könnyen megég!)
- Avokádókrémmel megkenjük a bagel alsó feleit, majd 3 bacon szalonnával lefedjük. A tetejére tesszük a tojásos „fedőt” és egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Tojás receptek
- Mexikói receptek
- Brunch receptek
- Bagel receptek
- Avokádó receptek
Zest.hu