Ez a sült csirkecomb cseresznyével egy fantasztikus vendégváró étel a nyár folyamán – télen pedig fagyasztott cseresznyét alkalmazhatunk. Különleges, ugyanakkor tuti egyszerűen elkészíthető. Pak choi helyett egyéb káposzta is jó.
Hozzávalók
- 1 hagyma, felszeletelve
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- 2 evőkanál Shaoxing bor (vagy Sherry)
- 2 evőkanál sötét szójaszósz
- 2 evőkanál natúr nádcukor
- 2 db csillagánizs
- 4.5 dl csirke alapleves
- 6-8 darab csirkecomb (alsó/felső, vagy vegyes)
- 2 evőkanál szezámolaj
- 20 dkg cseresznye (magozva)
- 4 fej pak choi káposzta
Elkészítés
- A csirke alaplevest elkészítjük, majd hűlni hagyjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük.
- Ezeket az alaplevesbe tesszük, majd add hozzáadjuk a szójaszószt, Shaoxing bort, cukrot és csillagánizst.
- Alaposan elkeverjük, majd beletesszük a csirke combokat és 30-60 percig pácoljuk, rendszeresen forgatva.
- A sütőt előmelegítjük 180 ° C -ra.
- A csirkecombokat és a hagymaszeleteket egy tepsiben elrendezzük, majd a pác felével leöntjük (a maradékot ne dobjuk el)
- Kb 25 percig sütjük, majd megfordítjuk és további 10 percig sütjük.
- Újra megfordítjuk a combokat, majd köréjük szórjuk a cseresznyéket, leöntjük a szezámolajjal, majd 5-10 percig sütjük.
- Közben a maradék pácot egy lábasban kb 10 percig sűrű mártássá redukáljuk, majd leszűrjük egy tálkába. Néhány csepp szezámolajat adunk hozzá.
- A pak choi -t hosszában felszeleteljük, és forrásban lévő víz gőze felett megpároljuk.
- A csirkét a cseresznyével és a pak choi-al tálaljuk, a mártással leöntve.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu