A sertés oldalas kiváló grillezére és nyári kerti partikra, ugyanis a hús elkészítésének első felvonása előre elkészíthető, maga a grillezés csak 10-15 percet vesz igénybe. Ez a pikáns grillezett oldalas egy amerikai recept, amit a híres füstölt Tennessee BBQ máz varázsol különlegesé, de használhatunk bármilyen más BBQ szószt is helyette. Tálaljuk salátával vagy grillezett zöldségekkel.
Hozzávalók
- 75 dkg oldalas (vagy hosszú sertésborda)
- 1 doboz almabor
- 1 db dabérlevél
- 1 db fahéjrúd
- 1 db csillag ánizs
A mázhoz:
- 1 evőkanál BBQ szósz
- 1 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál juharszirup vagy méz
- 1 teáskanál almaborecet
- ½ teáskanál paprika
- ½ teáskanál fokhagymapor
- ½ teáskanál szárított oregánó
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt bors
Elkészítés
- Az oldalast egy lábasba helyezzük. Felöntjük az almaborral és annyi vízzel, hogy alaposan ellepje őket. Hozzáadjuk a babérlevelet, csillagánizst és a fahéjat. Felforraljuk fel és alacsony hőfokon 20 percig rotyogtatjuk.
- Lecsepegtetjük és félretesszük a húst, hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, a grillezésig hűtőszekrényben tároljuk.
- A máz összetevőit összekeverjük.
- Szilikum-ecsettel minden oldalast jól bekenünk, és egy tányérra helyezzük őket.
- A grillsütőt bekapcsoljuk, és körülbelül 10-15 percig sütjük. Amikor aranybarna, ragacsos és enyhén csíkos, akkor kész van.
- Langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Sertéshús receptek
- Grill receptek
Zest.hu