Vendégváró alkalmakra vagy ünnepi étkezésre kiváló ez a füstölt lazac édeskömény és retek salátával. 10 perc alatt elkészíthető, akár előre is. Tálalható apéritif mellé vagy előételként is, pl. blini vagy zabkeksz társaságában.
Hozzávalók
- 1 közepes friss édeskömény
- 5 db retek
- 2 szál újhagyma
- ½ citrom leve és reszelt héja
- 1 ek kapor, aprítva
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só és frissen őrölt fekete bors
- 4 szelet füstölt lazac
Elkészítés
- Mandolin vagy kés segítségével az édesköményt és retket nagyon vékonyan felszeleteljük. Az édeskömény leveleket félretesszük díszítéshez.
- Az újhagymát felszeleteljük.
- A szeletelt zöldségeket egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, citromlevet és héjat, majd sózzuk, borsozzuk. Letakarva pihentetjük kb 10 percig.
- A lazac szeleteket egy tálon elrendezzük (vagy tányérokon megosszuk), a salátát mellé kanalazzuk.
- A lazacot megborsozzuk, majd kevés citromlevet csavarunk rá.
- A félretett édeskömény levelekkel díszítjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu