Ennek a kínai ragacsos csirkeszárnyak receptje egész évben hasznos lehet bulikra, vendégváró alkalmakra, összejövetelekre – legyen az Halloween, karácsony, szilveszter vagy kínai újév. Nem csupán nagyon finomak és könnyen elkészíthetők, de glutén-, tej-, és tojásmentesek is, így szinte mindenki fogyaszthatja őket. A pácolás előre elkészíthető, sőt, a csirke le is fagyasztható bepácolva, így a buli napján már csak a sütést kell elvégezni.
Hozzávalók
- 8 db csirkeszárny
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 teáskanál őrölt gyömbér vagy 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál öt-fűszer keverék
- ½ teáskanál őrölt bors
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál szezám- vagy növényi olaj
- 1 zöldcitrom leve
- ½ csésze mandarin csavart leve
- 1 csillag ánizs
- 1 szilva
- 1 evőkanál kínai Xo vagy szilva szósz
- 2 mandarin
Elkészítés
- A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, és egy zacskóba tesszük őket. Hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért és fűszerporokat. Jól összerázzuk.
- Egy tálban összekeverjük a szójaszószt, olajat, zöldcitrom és mandarin levet, majd a csirkére öntjük. A zacskón keresztül jól megmasszírozzuk a csirkét. A hűtőben pihentetjük.
- Amikor készen állunk a főzésre, a sütőt 180C fokra bemelegítjük.
- A csirkét, a páccal együtt egy tepsibe öntjük. Hozzáadjuk a csillagánizst. Félbevágjuk a mandarint, majd a csirkeszárnyak közé dugdossuk, vágott résszel lefelé. A szilvákat gerezdekre vágjuk, majd ezeket is a csirkeszárnyak közé helyezzük. Egy szilokon ecsettel a páccal mindent bekenegetünk.
- A tepsit fóliával lefedjük, majd a sütőbe tesszük 25 percre. Levesszük a fóliát, megfordítjuk a csirkeszárnyakat, és további 10-15 percig sütjük.
- Amikor a szárnyak ragacsosak és szép barnák, akkor jók.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu