Ez a töklámpás zselé nagyon egyszerűen elkészíthető, és közkedvelt gyerekek körében. A narancs húst ne dobjuk el, remek gyümölcssalátába, smoothiehez, sütik, sült csirke/kacsa vagy saláta készítéshez. Vegán verzióhoz növényi alapú zseléport alkalmazzunk – és az előírtnál kevesebb vizzel keverjük össze!
Hozzávalók:
- sárga, zöld vagy vörös zselépor (lehet vegán is)
- narancsok vagy nagyobb mandarinok
Elkészítés:
- A zselét a csomagoláson található utasítás alapján kikeverjük (kissé kevesebb vízzel), majd a hűtőszekrénybe tesszük 1 órára.
- A narancsokat megmossuk, tetejüket levágjuk, a húst egy kiskanállal kikaparjuk.
- Egy tollal töklámpáshoz hasonló arcot rajzolunk a narancsokra, ezeket késsel kivájjuk.
- Amikor a zselé megdermedt, kanállal összetördeljük és a narancsokba töltjük.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu