Ezeket a húsgombóc múmiákat minden évben el szoktam készíteni Halloween-ra, mert mindenki imádja őket. A képen látható múmia húsgombócok fagyasztott növényi alapú„húsgombóccal” és glutén-mentes leveles tésztával készültek, így az étel vegán, azaz mindenki fogyaszthatja egy bulin. Nagyon egyszerűen elkészíthető – lehet alkalmazni konyhakészen vásárolt vagy előre kisütött húsgombócokat (amihez tökéletes a kedvenc fasírozott receptünk).
Hozzávalók:
- Konyhakész húsgombócok (sertéshús, marhahús, pulyka vagy növényi alapú)
- 1 készre nyújtott leveles tészta vagy pizza tészta (gluténmentes, tejmentes verziók is jók)
- Majonéz vagy mustár (a szemekhez)
Így készítem el:
- A sütőt 190C fokra előmelegítem. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
- A leveles tésztát kicsomagolom egy lisztezett deszkára, és óvatosan kisimítom. Pizzavágóval hosszú, vékony, ½ cm széles csíkokra felvágom. Ezekkel betekerem a húsgombócokat, rést hagyva a szemeknek. A tepsire teszem őket, arccal felfele nézve.
- Körülbelül 15 percig sütöm, néha megforgatom őket. Amikor a tészta szép világos barnára megsült, kiveszem a tepsit a sütőből, és hűlni hagyom a húsgombócokat.
- Fogpiszkálót használva, majonézzel vagy mustárral szemeket rajzolok a múmiákra (Lehet használni kimagozott olajbogyó szeleteket is – ezeket mustárral vagy ketchuppal kell rájuk ragasztani).
- Langyosan vagy szobahőmérsékleten tálalom őket.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu