A grillezett kukorica a nyári grill- és kerti partik egyik slágere. Ez a Teriyaki szószban grillezett kukorica egy japán verzió, ami előfőzhető és csupán néhány percig kell grillezni egy összejövetelen. Hidegen is finom, így remek piknikre, kirándulásokra, bulikra! Gluténmentes, tejmentes és vegán is.
Hozzávalók
- 2 csemegekukorica
- 1 teáskanál őrölt dió vagy növényi olaj
- 1 evőkanál Teriyaki szósz
- ½ lime (zöldcitrom) leve
- ½ teáskanál chili pehely (opcionális)
Elkészítés
- A kukoricák leveleit eltávolítjuk, majd kb 10–15 percig enyhén sós vízben megfőzzük. Lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. Felhasználásig hűtőszekrényben pihentetjük.
- A kukoricákat félbe vágjuk. Összekeverjük az olajat, a Teriyaki szószt és a lime friss levét. Hozzáadjuk a chilit (opcionális). Szilikon ecsettel megkenjük a kukorica d csöveket és egy tányéron pihentetjük őket.
- Bekapcsoljuk a grillt vagy felmelegítjük a grillserpenyőt.
- A kukoricákat a grillrácsra vagy a serpenyőbe tesszük, majd néhány percig átsütjük, miközben rendszeresen kenegetjük a maradék páccal.
- Amikor a kukorica felülete karamellizálódott, azaz szép barna, de nem kormos, levesszük a őket a grillről.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu