Ez a balzsamecetes szivárvány paradicsom saláta 5 perc alatt összedobható. Lehet egy kis fejvöröshagymát vagy mogyoróhagymát is használni az újhagyma helyett, és ki is lehet hagyni a fokhagymát azoknak, akik nem szeretik. Az öntethez szükséges méz mennyisége a méz édességétől és balzsamecet minőségétől függ. Tálaljuk grillezett, sült húsok, halak mellé!
Hozzávalók
- 250g színes koktél paradicsom (sárga, fehér, piros, vörös)
- 1 csokor újhagyma
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem vagy bazsalikom levél
- Az öntethez:
- 2 evőkanál balzsamecet
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, préselve (opcionális)
- 1 vagy 2 teáskanál folyékony méz (édességtől függően)
- 1 Csipet só
- Frissen őrölt bors
- Néhány csepp friss citromlé
Elkészítés
- A paradicsomokat megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy nagy tálba szórjuk.
- Vékonyan felszeleteljük a hagymát, és ezeket is a tálba szórjuk.
- Elkeverjük az öntete, megkóstoljuk, és ízlés szerint módosítjuk. Elkeverjük a paradicsommal. Érdemes legalább 15 percig pihentetni, hogy az ízek felszívódjanak.
- Közvetlenül tálalás előtt hozzá adjuk az apróra vágott friss fűszernövényeket.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu