Ez a vegán, szuper egyszerű uborka és retek saláta villámgyorsan összedobható, ideális nyári kerti partikra grillezett húsok-halak mellé, vagy jó töltelék lehet hamburgerekbe, tortilla tekercsbe, szendvicsekbe.
Hozzávalók
- 1 csokor retek
- 1 lilahagyma
- ½ kígyóuborka
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál fehérbor-ecet
- 1 csipet nádcukor
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 evőkanál apróra vágott friss kapor
Elkészítés
- Legyaluljuk a zöldségeket, vagy nagyon vékonyan felszeleteljük őket.
- Egy nagy tálban szórjuk az aprított zöldségeket.
- Az olívaolajat, ecetet, cukrot, fokhagymát és kaprot egy kis tálban elkeverjük, majd sóval és borssal ízlés szerint kiegészítjük.
- Az öntetet a zöldségekre locsoljuk, majd összekeverjük.
- Legalább 30 perccel a tálalás előtt érdemes a hűtőben pihentetni, hogy az ízek összeérjenek, de lehet tálalni egyből is.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu