Ez az aszalt paradicsomos spagetti egy tipikus, egyszerű olasz tésztaétel, amely villámgyorsan elkészíthető. Vegán, tehát tejmentes, és gluténmentes tészta is alkalmazható. Tálaljuk zöld salátával.
Hozzávalók
- 20 dkg spagetti tészta
- 6 olajban eltett aszalt paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sült/grillezett chili vagy ½ teáskanál szárított chili pehely
- ½ citrom reszelt héja és leve
- 1 nagy marék bazsalikom levél
- Só, bors
- Tálaláshoz: reszelt parmezán (opcionális)
Elkészítés
- A tésztát a csomagolás utasításai szerint megfőzzük.
- Közben a szárított paradicsomot, bazsalikomot, fokhagymát, citromlevet és reszelt héját egy kis aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a magtalanított chillit vagy chili pelyhet. Néhány másodpercig durván pürézzük, majd lassan belecsurgatjuk a olajat. Egy szemcsés pasztává pürézzük. Sózzuk, borsozzuk. Megkóstoljuk – adjunk hozzá még olajat és citromlevet, ha a paszta túl száraz!
- A tésztát lecsepegtetjük, 1 evőkanálnyi főzővizet a pasztához adunk.
- A spagettit elkeverjük a pasztával.
- Egy darab aszalt paradicsomot kis darabokra tépdesünk, és ezekkel vagy reszelt sajttal dekorálva (és sok borssal) tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu