A következő spenótos spagetti egy tuti egyszerű verzió, 15 perc alatt elkészíthető. Lehet előétel vagy vegetáriánus főétel, illetve sült húsok körete is..
Hozzávalók
- 30 dkg spagetti
- 25 dkg bébi spenót
- 2 ek olívaolaj
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 1 ek vörösborecet
- 2 ek fenyőmag
- kb 3 dkg reszelt parmesan sajt (opcionális)
- Szárított chili pehely (opcionális)
Elkészítés
- A spagettit a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. A főzővízből egy pohárnyit félreteszünk, a tésztát lecsepegtetjük, majd fedő alatt melegen hagyjuk.
- Közben a spenótot leforrázzuk, amikor összefonnyadtak a levelek, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, majd vágódeszkán felaprítjuk.
- A fenyőmagot egy serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk, félretesszük.
- A fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd a felforrósított olajban kissé megbarnítjuk. Hozzáadjuk az ecetet, 1 percig bugyogni hagyjuk. Belekeverjük a spenótot, átmelegítjük.
- A spenótot a tésztára öntjük, rászórjuk a fenyőmagot, elkeverjük. Felöntjük annyi főzőlével, hogy laza állagot kapjunk. Tálalás előtt esetleg megszórjuk chili pehellyel és reszelt sajttal – de bármelyik vagy mindkettő kihagyható.
Tippek
- Természetesen elkészíthető egyéb tésztával is – sőt glutén-mentes verziókkal is (de vegyük figyelembe, hogy ezek főzési ideje általában kevesebb, különösen a barnarizs tészta esetében, amely csupán 6 perc!).
- Sajt nélkül tálalva ideális vegán, méregtelenítő és egészségtudatos étrendekbe.
- A spenótos spagetti nem csupán főétel vagy előétel lehet – de köretkén is tálalhatjuk olaszos sült kolbász, húsgombóc vagy grillezett húsok, halak mellé.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu