A nyári zöldséges spagetti fetával nagyon egyszerűen elkészíthető, és ráadásul egészséges is, főleg ha diétás tésztát alkalmazunk. Bár húsmentes, mégis meglehetősen telít, így ideális hétköznapi vacsora vagy hétvégi brunch lehet.
Hozzávalók
- 20 dkg koktél paradicsom
- 3 ek olívaolaj
- 2 tk nádcukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg spagetti (glutén-mentes is jó)
- 15 dkg zöldborsó
- 10 dkg zöldbab vagy ceruzabab
- 1 maréknyi bazsalikom levél
- 15 dkg feta sajt
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A paradicsomokat félbevágjuk, majd egy tepsiben elrendezzük úgy, hogy a vágott oldal felfele nézzen.
- A fokhagymákat felszeleteljük, és a paradicsomok köré szórjuk. Meghintjük a cukorral, majd lelocsoljuk az olajjal. Sózzuk, borsozzuk, 20 percig puhára sütjük.
- Közben a spagettit forró vízben megfőzzük – az utolsó öt percre hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldbabot (amiket előbb 3 centis darabokra vágunk).
- A tésztát és zöldségeket lecsepegtetjük, egy keverő tálba csúsztatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomokat, és meglocsoljuk 1-2 kanálnyi főzőlével.
- Elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Rámorzsáljuk a fetát, megszórjuk az apró darabokra szaggatott bazsalikommal.
- Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- Tálaljuk főételként hús-mentes napokon vagy egy vegetáriánus étrend keretében.
- A spagetti lehet teljes kiőrlésű vagy glutén-mentes is. Természetesen egyéb tésztaféle is jó.
- A zöldborsó és zöldbab lehet mirelit vagy friss. A mirelit terméket természtesen előbb engedjük fel.
- A nyári zöldséges spagetti fetával remek gyors ebéd vagy vacsora lehet rohanós napokon. Továbbá passzol diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu