A következő tonhalas spagetti 15 percen belül az étkező asztalon lehet. Elkészítése kezdők számára sem lesz kihívás, ráadásul egészséges is. Tipikus olasz “gyorsétel”.
Hozzávalók
- 25 dkg spagetti
- 2 fej mogyoróhagyma vagy 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 vörös chili
- Fél konzerv tonhal (200 gr)
- 1 citrom leve
- 1 nagy maréknyi zöldpetrezselyem levél
- Olívaolaj
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük majd lecsepegtetjük.
- Közben a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A chilit magtalanítjuk, felaprítjuk.
- Egy serpenyőben olajat forrósítunk ebben a hagymát megpuhítjuk majd hozzáadjuk a fokhagyma szeleteket és a chili darabokat. 2 percig kevergetjük.
- A tonhalat lecsepegtetjük, a hagymához adjuk. Adunk hozzá még 1-2 kanálnyi olívaolajat.
- A zöldpetrezselymet felaprítjuk, a hagymához adjuk, majd rácsavarjuk a citrom levét. Átkeverjük, kb 1 percig rotyogtatjuk, majd elkeverjük a spagettivel.
- Tálaljuk. Sózzuk, borsozzuk, esetleg parmesan sajtot reszelünk rá.
Tippek
- Spagetti helyett természetesen egyéb tésztaféle is alkalmazható.
- Gyerekek számára a chili kihagyható vagy redukálható.
- A receptet kiegészíthetjük apróra vágott párolt vagy grillezett zöldségekkel – ez lehet maradék vagy frissen készített.
- Egészségesebb verzió az, ha teljes kiőrlésű tésztával készítjük, lisztérzékenyek alkalmazzanak glutén-mentes tésztát! Figyelem: sok glutén-mentes tészta főzési ideje csupán 5-6 perc. Ezt vegyük figyelembe a tonhalas mártás készítésekor.
- A tonhalas spagetti kiadós főétel lehet hús-mentes napokon. Mivel 15 perc alatt elkészíthető, így ideális rohanós hétköznapokon vagy hétvégi brunch-ra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu