A kelbimbót remekül kiegészíti a bacon szalonna. A következő verzió szuper gyorsan elkészíthető, az eredmény pedig kimondottan finom. A szalonnás kelbimbó saláta lehet köret vagy akár brunch is.
Hozzávalók
- 50 dkg kelbimbó
- 4 szelet bacon szalonna (füstölt)
- 1 szál rozmaring levelei
- Fél dl víz vagy zöldségleves
- Kb 2 ek Worcestershire szósz
- 2 kis kocka vaj
- Olaj
Elkészítés
- A szalonnát vékony csíkokra felszeleteljük.
- A kelbimbót megtisztítjuk, aprítógépben legyaluljuk.
- Egy serpenyőben kevés olajat felmelegítünk, hozzáadjuk a szalonna csíkokat és a rozmaring leveleket, továbbá egy kis darab vajat.
- Amikor a szalonna barna és ropogós, hozzáadjuk a kelbimbót és egy kis kocka vajat. Felöntjük vízzel, majd fedő alatt 5 percig pároljuk.
- Amikor a kelbimbó puha, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és Worcestershire szószt keverünk bele.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Ideális téli sültek mellé köretként – pl sült pulyka, sült liba, vadak.
- Előre elkészíthető, így csupán melegíteni kell tálalás előtt.
- A maradék szuper feltét lehet (hidegen vagy felmelegítve) egy pirítóson vagy crostini szeleten, de egy pita kenyeret is megtölthetünk vele.
- Sóval vigyázzunk – a füstölt bacon meglehetősen sós, a Worcestershire szósz is.
- A szalonnás kelbimbó saláta egy szuper egyszerű és gyors köret, amit brunch-ra is elkészíthetünk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu