A tojásleves világszerte népszerű, különösen Ázsiában, ahol minden országnak, sőt tartománynak létezik saját, jellegzetes verziója. A japán tojásleves a japánok egyik kedvenc gohan alapétele..
Hozzávalók
- Fél liter dashi alaplé
- 1 tojás
- 2 szál újhagyma
- 6 db zöldbab
- wakame (szárított)
Elkészítés
- A tojást egy villával kissé felverjük – de nem habossá.
- A zöldségeket nagyon vékonyan felszeleteljük.
- A dashi alaplevet felmelegítjük gyöngyözésig (nem szabad felforralni). Hozzáadjuk a tojást, zöldség szeleteket, és annyi wakame-t, ahogy kedveljük (kb fél csészényit). 2 percig rotyogtatjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- A szárított wakame-t nem szükséges beáztatni felhasználás előtt. Ezt sok magyar gasztroblog rosszul írja. Egyből szokás levesekhez, egytálételekhez adni.
- Csakis frissen készült dashi alaplét alkalmazzunk – az instant ehhez a recepthez nem megfelelő. Dashi alaplé házilag>>
- A levest általában rizzsel fogyasztják a japánok a gohan keretében, de egy nyugati étrendhez szokott ebéd vagy vacsora keretében nyugodtan tálaljuk előételként!
- A japán tojásleves nagyon egészséges, fogyasztható a legtöbb diétás, karcsúsító, és egészségtudatos étrend keretében. Figyelem: a dashi tonhalat tartalmaz, így nem vegán, de még nem is vegetáriánus!
Kapcsolatos cikkek
- Japán receptek
- Leves receptek
- Tojás receptek
Zest.hu