A kecskesajtos cékla-tortácska saláta nem csupán szuper finom, de nagyon mutatós is, így remek előétel lehet vendégváró alkalmakra. Ráadásul nagyon egyszerű az elkészítése, így nem kell a konyhában órákon át gürcölni. Továbbá egészséges is.
Hozzávalók
- 2 nagy vagy 4 kisebb főtt cékla
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- 2 tk aprított snidling
- 1 ek tej
- 5 dkg kecskesajt
- 1 ek aprított dióbél
- Bébi zöldsaláta levelek
Elkészítés
- A céklát fél centi korongokra szeleteljük. Ezeket egy lapos tálba lefektetjük, lelocsoljuk az olajjal és ecettel. 1 órán át marináljuk.
- Közben a kecskesajtot a tejjel és snidlinngel krémessé keverjük.
- A céklát lecsurgatjuk (a pácot megtartjuk) és egy papírtörölközővel áttöröljük.
- 1-1 korongot tányérokra helyezzünk, majd egy kiskanállal sajtot töltünk rá, kissé lenyomjuk, lefedjük a következő koronggal.
- Ezt megismételjük. A legfelső korong tetejére azonban nem teszünk sajtot.
- A tortácskák köré salátát szórunk, a visszamaradt páccal leöntjük, dióbéllel megszórjuk.
Tippek
- Tálaljuk előételként egy vendégváró menü keretében.
- Főételként is tökéletes lehet egy könnyű vagy diétás ebédre – fogyasszuk magvas szemlével, kenyérrel.
- A cékla a szuperételek egyik főszereplője, a kecskesajt kevésbé zsíros, így a fenti recept nagyon egészséges is.
- Kecskesajtos cékla-tortácska ideális diétás és egészséges étrendek keretében – akár hosszabb méregtelenítés alatt is fogyasztható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu