Ez a zöldséges kuszkusz saláta tahini öntettel tökéletes bulikon, grill partikon vagy piknikekre, kirándulásokra is becsomagolható, továbbá, könnyed ebédként, vacsoraként is tálalható. Könnyen elkészíthető, vegán és egészséges, így a legtöbb étrendbe passzol.
Hozzávalók
- 1 vöröshagyma
- 1 piros paprika
- 1 kis padlizsán vagy 3 bébi padlizsán
- 50g kuszkusz
- 1 teáskanál harissa paszta
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- 1 sárgarépa, lereszelve
- 1 csipet fahéj
- ½ konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 1 marék vegyes salátalevél
A tahini öntethez:
- 2 evőkanál tahini
- ½ citrom leve
- ½ teáskanál szárított oregánó vagy majoránna
- 1 gerezd fokhagyma, préselve (elhagyható)
- Kevés meleg víz
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- A hagymát és a paprikát 4 szeletre vágjuk. Egy tepsibe szórjuk őket, majd kevés olajjal lelocsoljuk és puhára sütjük kb. 15 percig. Hagyjuk a zöldségeket lehűlni, eltávolítjuk a héjukat, majd vékony szeletekre vágjuk őket.
- A kuszkuszt egy hőálló tálba szórjuk és egy bögre forrásban lévő vízzel leöntjük. Hozzáadjuk a harissa pasztát és római köményt, lefedjük egy tányérral, majd kb 10 percig pihentetjük.
- A kuszkuszt villával fellazítjuk, és ízlés szerint adunk hozzá egy csipet fahéjat és őrölt borsot. Megkóstoljuk és sózzuk, ha szükséges.
- Belekeverjük a sült zöldségeket, csicseriborsót és a salátaleveleket.
- Összekeverjük a tahini öntetet, majd a salátára öntjük, és elkeverjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu