Ez a zöldséges curryvel töltött sütőtök ideális hétköznapi vacsorára, ugyanis a curryt előre el lehet készíteni, vagy használhatunk maradék curryt és rizst is a recepthez. Zöldsalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1 bögre főtt basmati rizs
A curryhez:
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis darab gyömbér
- 1 kis fej karfiol
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárgarépa
- 2 evőkanál curry por
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 3 paradicsom, apróra vágva
- 1 csillagánizs
- 1 darab fahéj
- 1 csipet currylevél
- 1 csésze zöldborsó, bab vagy spenót
- 4-6 mini sütőtök vagy 2 közepes
Elkészítés
- A hagymát, gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk. A karfiolt rózsáira tépjük, a sárgarépát és a pirospaprikát pedig kis kockákra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és megdinszteljük benne a hagymát, fokhagymát és a gyömbért.
- Hozzáadjuk a curryport és a sűrített paradicsomot, egy percig keverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a fahéjat, csillagánizst és a curry leveleket. Adunk hozzá annyi vizet, hogy a zöldségeket ellepje.
- Felforraljuk, és fedő alatt körülbelül 20 percig főzzük. Egy kicsit sűrűbbnek kell lenni a currynek, mint általában, így ha túl sok a szaftja, azt redukáljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót vagy spenótot. 3 percig főzzük.
- Közben a sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
- A sütőtökök tetejét levágjuk, mint egy kalapot, és kikanalazzuk a magokat és a rostos darabkákat.
- A keletkezett üreget kevés olajjal bekenjük vagy bepermetezzük, majd sózzuk, borsozzuk.
- A sütőtököket egy tepsire helyezzük, és körülbelül 15 percig sütjük, vagy amíg a sütőtök húsa megpuhul.
- Amikor kész a curry, alaposan összekeverjük a főtt basmati rizzsel.
- Az elősütött tököt megtöltjük a currys rizzsel, majd további 5-10 percig sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu