Ez a zöldségágyon sült bárány roppant egyszerű angol egytálétel (pontosabban tepsis étel), éppen ezért ideális lusta hétvégekre. Fontos az, hogy a bárányhúst nem szabad túlsütni, mert rágós lesz – ideális, ha a közepe kissé rosé marad. A zöldségeket lehet módosítani, pl padlizsán, cukkini, paprika, cékla stb passzol a receptbe. Savanyúsággal vagy zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 báránycomb steak
- 1 közepes édesburgonya
- 2 közepes burgonya
- 1 paszternák
- 1 vöröshagyma
- 1 szál friss rozmaring
- 2 evőkanál magos mustár
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
- A hagymát felszeleteljük. Meghámozzuk az édesburgonyát és a paszternákot, majd fél centi vastag karikákra felszeleteljük.
- A burgonyát egy lábas hideg vízben felforraljuk, majd 5 percig félig megfőzzük. Lecsepegtetjük és hideg víz alatt leöblítjük, majd ezeket is vékony karikákra vágjuk.
- Egy tepsiben felforrósítjuk az olaj felét, sózzuk, borsozzuk a bárányt, majd mindkét oldalukon világosra sütjük és félretesszük.
- A tepsit rétegesen kibéleljük a felvágott zöldségekkel és a rozmaringlevél felével, majd meglocsoljuk a maradék olajjal és rátesszük bárány szeleteket.
- A hússzeleteket megkenjük mustárral, megszórjuk a maradék rozmaringlevéllel és az apróra vágott fokhagymával.
- Körülbelül 20 percig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a bárány ízlésünk szerint átsült.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu