A zöldborsó, menta és bacon szalonna egy klasszikus kombináció, így nem csoda, hogy a következő recept tuti sikert szokott aratni. A zöldborsós spagetti szalonnával nagyon egyszerűen és gyorsan megvalósítható..
Hozzávalók
- 4 szelet húsos, füstölt szalonna (bacon)
- 35 dkg spagetti (glutén-mentes is lehet)
- 30 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 1 gerezd fokhagyma
- Fél citrom kicsavart leve
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis maréknyi mentalevél
- 3-4 ek reszelt parmesan sajt
Elkészítés
- A spagetti a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük – öt perccel az idő lejárta előtt 10 dkg zöldborsót hozzáteszünk. Lecsepegtetjük.
- A bacon szalonnát kis kockákra vagy csíkokra szeleteljük, ropogósra sütjük. Félrehúzzuk.
- A maradék zöldborsót egy másik lábasban, forró vízbe töltjük, 4-5 percig főzzük. Leszűrjük (a főzővízből kb 1 dl-t félreteszünk), majd az olajjal, fokhagymával, citromlével és mentalevelekkel egy botturmixszal pürézzük. Belekeverjük a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A zöldborsós tésztát egy nagy keverő tálba töltjük, megszórjuk a szalonna darabokkal, leöntjük a borsópürével, elkeverjük. Ha túl száraz, a félretett főzővízből öntünk rá keveset.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Előre kockázott szalonna is alkalmazható, bár ez általában zsírosabb és drágább is. Ha nincs füstölt bacon, normál is megteszi, a lényeg, hogy több hús legyen rajta, mint zsír!
- A receptet kiegészíthetjük 1-2 kanálnyi pörkölt fenyőmaggal.
- T’álaljuk mediterrán jellegű zöldsalátával!
- Lisztérzékenyek számára elkészíthető glutén-mentes spagettivel, egészségtudatosak számára alkalmazzunk teljeskiőrlésű tésztát!
- A zöldborsós spagetti szalonnával ideális ebéd vagy vacsora lehet olyan napokra, amikor 20-30 perc alatt kell valami kiadós főételt varázsolni az asztalra. A fenti adag 4 főre elég.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu