
A hagyományos miso levest fel lehet dobni különféle zöldségekkel, még olyanokkal is, amiket nem asszociálunk a klasszikus verzióval. Például ez a zöldborsós-sárgarépás miso leves egy kicsit szokatlan, de a mentalevelek valóban frissé varázsolják, amely tökéletes a tavaszi hónapokban!
Hozzávalók
- 750 ml zöldségalapleves
- 1 bögre fagyasztott zöldborsó, kiolvasztva
- 1 szál sárgarépa
- 1 evőkanál wakame pehely (elhagyható)
- 2 tk miso paszta
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 tk rizsecet vagy Mirin
- 2 szál újhagyma
- 150 g japán barna rizstészta
- Tálaláshoz: szezámmag, mentalevél
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük és melegen tartjuk.
- A sárgarépát és az újhagymát felaprítjuk.
- Egy lábasban felhevítjük a zöldséglevest, hozzáadjuk a sárgarépa darabokat, és 3 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, és további 2 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a wakamet, még 3 percig főzzük.
- Közben a misót, szójaszószt és a mirint vagy rizsecetet egy kis tálkában egy kanál levessel sima pasztává keverjük.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt. A leveshez adjuk a hagymadarabokat és a miso keveréket.
- Belekeverjük a tésztát. Szükség esetén felmelegítjük, de nem szabad, hogy felforrjon!
- Melegen, szezámmaggal és mentalevéllel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
