Ez a zöldborsós kecskesajtkrém egy nagyon finom és egyszerű szendvicskrém, 5 perc alatt összedobható. Tálalhatjuk pirítóson, crostinin vagy blinin, italozás kísérőjeként. Adhatunk még több joghurtot a keverékhez, így egy nagyszerű mártogatóst kapunk!
Hozzávaló
- 1 bögre fagyasztott zöldborsó
- 75 g puha kecskesajt
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- ½ citrom reszelt héja és leve
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 evőkanál görög- vagy kecskejoghurt
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- Só, bors
Elkészítés
- A zöldborsót forrásban lévő víz felett 3-5 percig gőzöljük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
- Közben egy tálban összekeverjük a kecskesajtot a joghurttal és a fokhagymával, majd hozzáadjuk a kaprot, a citrom héját és levét.
- A zöldborsót egy keverőtálba szórjuk, és burgonyatörővel vagy villával durva masszává zúzzuk.
- Hozzáadjuk a kecskesajtos keveréket, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
- Tálalásig hűtőszekrényben pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu