A gofri lehet sós is, amit alkalmazhatunk kenyér helyett (pl.levesekhez és pörköltekhez), vagy szendvicsnek, parti falatok alapjaként. Ez a zöldborsós-kapros gofri ideális azok számára, akik speciális diétát követnek, például candida, tejmentes, gluténmentes, tojásmentes, alacsony szénhidráttartalmú és így tovább, mert ehhez a recepthez használhatunk gluténmentes vagy csicseriborsó lisztet, növényi tejet és len tojást is – csupán alkalmazzunk az étrendhez megfelelő összetevőket!
Hozzávalók
- 1 bögre fagyasztott zöldborsó, kiolvasztva
- 1,5 bögre liszt (szükség esetén gluténmentes vagy csicseriborsó)
- 1 tk sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna vagy só
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 tojás (vagy lentojás)
- 1 marék kaporlevél
- 1 bögre tej (ha szükséges növényi alapú), kb.
- 1 tk olaj
Elkészítés
- A tojást, borsót, fokhagymát és a kaprot egy aprítógépben egy-két percig pürézzük, amíg egy szemcsés pasztát kapunk.
- Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a szódabikarbónát, valamint a tej felét. Ismét pürézzük, ha szükséges, adunk hozzá még tejet, amíg egy sűrű, de önthető tésztát kapunk. Belekeverjük az olajat.
- Bekapcsoljuk a gofrisütőt. Amikor forró, belekanalazzuk a tésztát és lezárjuk a készüléket. A gofrisütő használati utasítását követve kb 3-5 percig sütjük a gofrit – kívül aranybarnának és ropogósnak, belül puhának kell lennie.
- A gofrit egy tányérra kiszedjük, és megismételjük a gofri sütést. A tésztából 3 vagy 4 gofrit kapunk (a gofrisütő méretétől függően).
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek