
Tavasszal az egyik legfinomabb és legegészségesebb leves az olasz minestrone. Ez a zöldborsó és zöldbab minestrone spagettivel kiegészítve egy kiadós leves, ami friss és zamatos. Étrendünknek megfelelően használhatunk teljes kiőrlésű vagy gluténmentes spagettit és vegán pestót is.
Hozzávalók
- 2 szál zellerszár
- 3 szál újhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 L zöldség alapleves
- 150 g újburgonya
- 100 g spagetti (lehet gluténmentes is)
- 200 g fagyasztott borsó
- 150 g fagyasztott lóbab
- 100 g zöldbab
- 2 evőkanál apróra vágott lapos petrezselyem
- 2 evőkanál pesto (lehet vegán is)
- Citromlé, tálaláshoz
Elkészítés
- A zellert vékonyan felszeleteljük. Az újhagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A zöldbabot 3 cm-es darabokra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és 5 percig puhára pároljuk benne a zellert és az újhagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még kb egy percig főzzük.
- Közben a burgonyát 2 cm-es kockákra vágjuk, a spagettit pedig 3 darabra törjük.
- Amikor a zöldségek kissé megpuhultak, hozzáadjuk a burgonyát, majd néhány másodpercig keverjük. Hozzáadjuk az alaplevest és felforraljuk.
- Hozzáadjuk a spagettidarabokat, és 5 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a fagyasztott zöldbabot és borsót, majd újra felforraljuk.
- Hozzáadjuk az apróra vágott zöldbabot, és további 3-5 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a spagetti al dente, azaz nem túl puha, még kissé harapós.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, és belekeverjük a pesztót és az apróra vágott zöldpetrezselymet.
- Friss citromlével meglocsolva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
