Ez a zeller, póréhagyma és krumpli leves egyszerű, gazdaságos, finom, kiadós és egészséges leves. Ez egy vegán verzió, de lehet tejföllel vagy krémes joghurttal is tálalni. Friss péksüteménnyel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 zeller gumó
- 2 póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 nagy szem burgonya
- 1,5 L zöldségalaplé
- 1 tk majoránna vagy oregánó
- 1 db babérlevél
- 1 evőkanál almaecet vagy citromlé
- Só, bors
Elkészítés
- A zellert és a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A póréhagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk.
- Az olajat egy nagy lábasban felmelegítjük, és megdinszteljük benne a póréhagymát kb 8 percig, amíg puha lesz.
- Hozzáadjuk a zellert, a fűszernövényeket és a burgonyát, és kevergetve további 2 percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk az alaplevest, felforraljuk, majd körülbelül 20 percig alacsony hőfokon rotyogtatjuk.
- Eltávolítjuk a babérlevelet, majd boturmixszal pürézzük a levest, amíg sima és selymes nem lesz. Adjunk hozzá még alaplevest, ha túl sűrűnek találjuk! Ízlés szerint fűszerezzük.
- Belekeverjük az almaecetet és melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu