Sokak kedvence a krumplipüré, amihez hasonlóan a legtöbb gumós zöldségből lehet pürét készíteni. Ez a zeller és sárgarépa püré egy nagyon finom kombináció – a főételtől függően friss zöld zöldfűszerrel, például petrezselyemmel, korianderrel, kaporral, bazsalikommal vagy metélőhagymával kiegészítve tálalva. Ezúttal petrezselymet használtam (néha teszek bele reszelt szerecsendiót vagy egy csipet paprikát/chilit is). Remek (és egészséges) köret sült húsok, halak mellé.
Hozzávalók
- 1 nagy zellergumó
- 3 szál közepes sárgarépa
- 2 evőkanál apróra vágott zöldfűszer (lapos petrezselyem, koriander vagy bazsalikom)
- Néhány kocka vaj vagy 1 evőkanál margarin
Elkészítés
- A zöldségeket meghámozzuk és 3 cm-es kockákra vágjuk. Egy lábas vízbe tesszük őket, majd felforraljuk és 15-20 percig puhára főzzük.
- Lecsepegtetjük és visszatesszük a lábasba a zöldségeket.
- Hozzáadjuk a vajat vagy margarint, és krumplitörővel vagy botturmixszal pürézzük.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az aprított zöldfűszert.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu