A káposztás tészta egyik érdekes verziója a következő recept. A vöröskáposztás tészta dióval szuper egyszerű ebéd vagy vacsora lehet rohanós napokon..
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 kis lilahagyma
- 20 dkg vöröskáposzta
- 1 ek nádcukor
- 2 ek vörösborecet
- 20 dkg tészta (lásd tippek)
- 2 dkg dióbél
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- Parmesan sajt, só, bors
Elkészítés
- A hagymát felaprítjuk, a káposztát legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük.
- Egy nehézaljú lábasban a hagymát az olajban megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a káposzta felét, ecetet és cukrot. Fedő alatt, alacsony hőfokon 15 percig pároljuk.
- Egy másik lábasban enyhén sós vizet forralunk, ebben megfőzzük a tésztát (a csomagoláson található utasítás alapján). Az utolsó 5 percre hozzáadjuk a maradék káposztát.
- A dióbeleket kissé összetördeljük, majd egy serpenyőben megpirítjuk (zsiradék nélkül).
- A káposztás tésztát szűrőn nagyjából lecsepegtetjük majd egy nagy tálba töltjük. Hozzáadjuk a párolt káposztát, dióbeleket és aprított zöldfűszert. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Melegen tálaljuk, megszórjuk parmesan sajttal.
Tippek
- A sajtot forgácsként is tálalhatjuk – vegán étrendben kihagyhatjuk. Egészséges, diétás étrendek keretében alkalmazzunk kecske vagy juhsajtot!
- A tészta lehet spagetti, tagliatelle vagy pappardelle – továbbá a recepthez alkalmazhatunk teljes kiőrlésű vagy glutén-mentes tésztaféléket is.
- Egyéb pikáns vagy “diós” sajt is alkalmazható – de ki is hagyható.
- A recepthez felhasználhatunk maradék párolt vöröskáposztát is, így csupán 10 dkg gyalult vöröskáposztára lesz szükségünk és a tésztára!
- A vöröskáposztás tészta dióval ideális hétköznapi vacsorára vagy ebédre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu