
A vörös káposzta a téli hónapok legfontosabb alapanyaga Közép- és Kelet-Európában. Ez a vöröskáposztás burgonyaleves vegán, egészséges, gluténmentes és kiadós, így tökéletes a veganuár idején vagy az immunrendszerünk erősítésére. Almaecettel vagy görög joghurttal illetve tejföllel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej vöröskáposzta
- 3 nagy szem burgonya
- 2 közepes sárgarépa
- 3 ág kakukkfű leveli
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 750 ml zöldség alapleves
- 1 db babérlevél
- 1 konzerv bab lecsepegve (fehér vagy tarka)
- Almaecet, ízlés szerint
Elkészítés
- Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát.
- A káposztát vékonyan felszeleteljük, majd a sárgarépát durván felaprítjuk.
- A burgonyát apró, körülbelül 2 cm-es kockákra vágjuk.
- Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd a hagymát 5 percig puhára pároljuk.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd körülbelül 30 másodpercig keverjük.
- Hozzáadjuk a burgonyát és a sárgarépát. 5 percig sütjük, majd hozzáadjuk a káposztát és annyi alaplevest, hogy alaposan ellepje a zöldségeket. Hozzáadjuk a babérlevelet.
- Felforraljuk, majd fedő alatt körülbelül 25 percig rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a babot és felmelegítjük a levest.
- Egy kis kanál almaecettel vagy tejföllel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
