A fodros kel egy nagyon népszerű szuperzöld Dél- és Észak-Európában, ami nyersen is fogyasztható. Ez a vöröskáposzta és fodros kel saláta szuper egészséges, valójában a coleslaw saláta érdekes verziója, amely kiváló felvágottak, sült húsok (főleg vadhúsokhoz) és téli egytálételek kísérőjeként. Érdemes tálalás előtt legalább egy órát pihentetni (sőt, egy nappal korábban is elkészíthető).
Hozzávalók
- ½ fej közepes vöröskáposzta
- 1 szál sárgarépa
- 2 marék szeletelt fodros (leveles) kel
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 citrom leve
- 2 tk dijoni mustár
- 2 evőkanál gránátalma melasz
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- ½ gránátalma leve és magjai
Elkészítés
- A vöröskáposzta torzsát eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük, vagy legyaluljuk.
- A sárgarépát durván lereszeljük. A hagymát finoman felaprítjuk. A kelkáposztát apróra vágjuk. Mindezeket egy nagy tálba szórjuk.
- A gránátalma magjait kikanalazzuk egy kis tál felett.
- A kifolyt léhez adjuk a citromlevet, mustárt, melaszt és az olívaolajat. Összekeverjük, megkóstoljuk és ízlés szerint kiegészítjük, majd a salátára öntjük.
- A tetejére szórjuk a gránátalma magokat, és jól összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu