A vörös káposzta az egyik legegészségesebb zöldség, különösen nyersen fogyasztva. Ez a vöröskáposzta, cékla és kecskesajt saláta tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Főételként friss, ropogós kenyérrel, köretként pedig grillezett/sült húsok mellé tálaljuk. Ünnepi menübe is passzol.
Hozzávalók
- 200 g vörös káposzta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 5 db bébi cékla, főzve
- Fél fej radicchio
- 50 g dióbél
- 100 g puha kecskesajt
- Öntethez: 2 ek dióolaj, 2 ek juharszirup, 2 ek borecet
Elkészítés
- A vörös káposztát vékonyan legyaluljuk vagy felszeleteljük. A radicchiót kis darabokra tépkedjük.
- A hagymát félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
- A céklát gerezdekre vágjuk.
- A diót illatosra és aranybarnára sütjük egy tepsiben, olaj nélkül. Hűlni hagyjuk.
- Az öntetet kikeverjük.
- Egy tálban a zöldségeket az öntettel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a dióval és a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu