
A vízitorma egy nagyon egészséges fűszernövény, amely kiváló alapanyag peszto készítéséhez. Ez a vízitormás tészta fetával kiegészítve egy nagyon finom és szuper egyszerű recept. A pesztó vegán, és alkalmazhatunk növényi alapú fetát is. Gluténmentes tésztával is elkészíthető, én pl rizs alapú spagettivel készítettem. Tálalás előtt nyugodtan adhatunk hozzá sült vagy zöldségeket a tésztához.
Hozzávalók
- 50 g vízitorma
- 1 evőkanál fenyőmag
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél citrom leve
- 50 g vegán feta sajt
- 200 g spagetti (gluténmentes, ha szükséges)
- Só és bors
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján kifőzzük.
- Közben olaj nélkül kissé megpirítjuk a fenyőmagot, majd elkészítjük a pesztót: a vízitormát, fokhagymát, olajat, citromlevet, fenyőmagot és a feta felét egy turmixgépbe tesszük, és pasztává pürézzük. Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A főtt tésztát leszűrjük, és visszatesszük a lábasba.
- Hozzáadjuk a pesztót, és alaposan összeforgatjuk.
- Morzsolt fetával megszórva és őrölt borssal táaljuk (adhatunk hozzá chilipelyhet is). Díszíthetjük vízitormával és/vagy pirított fenyőmaggal is.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
