
A rakott krumpli világszerte népszerű, minden országnak van sajátos verziója. Ez a virslis rakott krumpli egy fúziós recept, ami paradicsommártással készül. Használhatunk hozzá maradék főtt krumplit vagy paradicsom mártást. Remek egytálétel családi ebédre, vacsorára. Glutén-, tej- és tojásmentes. Ha a tejtermékek nem jelentenek problémát, a legfelső rétegként adhatunk hozzá reszelt sajtot. Kovászos uborkával vagy vegyes zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 6 db burgonya (bio)
- 1 gerezd fokhagyma
- Olívaolaj
- 8 szál virsli
- 1 csésze zöldbab vagy zöldborsó
- 1 marék olajbogyó
- 2 csésze paradicsomártás (házi vagy konyhakész)
- 1 marék spenót
- Reszelt sajt (opcionális)
Elkészítés
- A burgonyákat enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.(Nem kell megpucolni)
- Amikor kihűltek, vékony szeletekre vágjuk őket.
- A virsliket 1cm-es darabokra vágjuk.
- Egy mély tepsit kivajazunk és egy réteg burgonyát rakunk bele. A tetejére szórunk babot/borsót, olajbogyót, virslit és néhány spenótlevelet, majd a paradicsommártás felét ráöntjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Megismételjük a rétegezést, a paradicsommártással leöntve.
- Esetleg reszelt sajttal megszórjuk.
- Így kb 2 napig lehet a hűtőben tárolni.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd körülbelül 25 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
