Ezeket a vegán édesburgonya tócsni falatokat nagyon könnyű elkészíteni, különösen, ha van zöldség spirálozónk, (ha nincs, sajtreszelő vagy aprítógép is használható). Ideális ebédre egy salátával; vagy nassolni mártogatóssal; vagy aperitif mellé falatként valami feltéttel.
Hozzávalók
- 1 nagy édesburgonya, reszelve vagy spirálva
- 1 evőkanál csicseriborsó liszt
- 1 evőkanál hideg víz
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ½ teáskanál őrölt koriandermag
- ½ tk paprika
- ¼ tk kurkuma
- 1 csipet chili por (vagy több, ízlés szerint)
- 1 evőkanál apróra vágott korianderlevél
- Olaj
- Tálalás: 2 szál újhagyma, apróra vágva
Elkészítés
- Az édesburgonyát összekeverjük a többi hozzávalóval. Ragadós keveréket kell kapnunk.
- Egy wokban vagy serpenyőben felhevítünk olajat. Amikor az olaj felforrósodott, kis halmokat szaggatunk a keverékből, amiket enyhén elsimítsuk a kanál aljával.
- Körülbelül egy percig sütjük, majd megfordítjuk, és aranybarnára és ropogósra sütjük a másik oldalon is. Papírtörölközőn lecsepegtetjük őket. Megismételjük a sütést a maradék keverékkel.
- Sütős változat: a sütőt 200 C fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Halmokat pakolunk a masszából, amiket kissé lenyomunk. Mindegyiket lefújjuk olajjal, majd körülbelül 10 percig ropogósra és aranybarnára sütjük.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu