
Egészséges vegán muffinok készítése nagyon egyszerű. A gyümölcsök megfelelő szaftosságot és édességet biztosítanak, így nem kell cukrot és olajat a tésztához adni. Ez a vegán csokis zabpelyhes muffin recept jó példa arra, hogyan készíthetünk egészséges, finom és puha süteményeket. Ideális a reggeli kávénk mellé vagy délutáni uzsonnára, de piknikre, kirándulásokra is becsomagolhatjuk.
Hozzávalók
- 3 db érett banán
- 1 csésze zabpehely
- ½ csésze teljes kiőrlésű liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor (cukormentes)
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kis alma, reszelve
- ½ csésze mandulatej
- ½ csésze apróra aprított étcsokoládé (min. 85% kakaótartalmú)
- 2 evőkanál mazsola vagy szultána (elhagyható)
Elkészítés
- A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
- A banánt villával összetörjük.
- Hozzáadjuk a zabpelyhet, lisztet, sütőport, kakaóport, vaníliát és a fahéjat.
- Összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát, mandulatejet, és megint jól összekeverjük.
- Beleforgatjuk az apróra vágott csokoládét és a mazsolát, ha használunk.
- A keverékkel szilikonkosárkákat vagy papírkosárkákkal bélelt muffinforma mélyedésit megtöltünk, és körülbelül 20 percig a sütőben aranybarnára sütjük.
- A muffinokat hűlni hagyjuk a formában kb. 5 percig, majd áttesszük őket egy rácsra teljesen kihűlni.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
