
Ez a vegán bazsalikom és rukkola peszto a növényi alapú vagy tejmentes étrendet követők alapétele lesz. Elkészítése rendkívül egyszerű, és 3 napig eláll a hűtőben, vagy egy szilokon jégkocka formában a fagyasztóban tárolható. Rengeteg recepthez felhasználható – pl. hozzáadhatjuk levesekhez, pörköltekhez, salátákhoz, grillezett zöldségekhez és tésztaszószokhoz; készíthetünk vele leveles tészta csigákat, használhatjuk pizzaszószként vagy rágcsálnivalókkal, vagy egyszerűen csak tálaljuk főtt tésztával, vagy pirítósra kenve.
Hozzávalók
- 1 marék friss bazsalikom levél
- 1 marék rukkola
- 1 nagy gerezd fokhagyma (vagy 2 kicsi)
- 2 evőkanál fenyőmag
- 1 evőkanál darált dió (elhagyható)
- 3 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál reszelt növényi alapú sajt alternatíva vagy táplálkozási élesztő
- csipetnyi só
Elkészítés
- A bazsalikomleveleket, rukkolát, diót és a fokhagymát egy kis aprítógépbe tesszük.
- Hozzáadjuk az olajat és pár másodpercig pürézzük.
- Hozzáadjuk a citromlevet, és újra pürézzük.
- Hozzáadjuk a reszelt sajtot vagy a táplálkozási élesztőt.
- Sózzuk, borsozzuk, majd jól átkeverjük. Egy kissé érdes pasztát kell kapunk.
Kapcsolatos receptek
