Ez a vegán almás-gyömbéres palacsinta egészséges, laktató és szuper finomak. Tökéletes egy őszi reggelire, juharsziruppal vagy almakompóttal tálalva, vagy napközben nassolásra.
Hozzávalók
- 1 nagy alma
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- ½ bögre őrölt mandula
- ½ tk sütőpor
- ½ teáskanál fahéjpor
- 1 tk gyömbérpor
- 2 ek kókuszcukor
- 1 bögre mandulatej (kb.)
- 1 adag lentojás vagy 1 tk tojáspótló por 1 evőkanál vízzel elkeverve
Elkészítés
- Először összekeverjük a lentojást vagy a tojáspótló pépet. Félretesszük.
- Az almát lereszeljük, és a többi hozzávalóval összekeverjük, fokozatosan adagolva a tejet, amíg sűrű palacsintatésztát kapunk.
- Hozzákeverjük a lentojás masszát. Ha az időnk engedi 10 percig pihentetjük.
- Egy sűrű keveréket kell kapnunk. Egy teáskanál olajat adunk a tésztához.
- Enyhén kiolajozunk, majd felhevítünk egy vastag palacsintasütőt. Körülbelül öt kanál halmot szedünk a serpenyőbe, köralakú formákat képezve.
- Néhány percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk őket, és a másik oldalon egy-két percig barnára sütjük.
- A palacsintákat egy tányérra kiszedjük. További adagokat sütünk a tésztából.
- Juharsziruppal és magvakkal/diókkal megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu