Gofrit nagyon egyszerű házilag készíteni, és ezt az alapreceptet kiegészíthetjük extra elemekkel, például csokoládé darabokkal, szárított gyümölcsökkel, lekvárral, vagy tálalhatjuk feltétekkel, mint például vaníliamártással, csokoládészósszal, gyümölcsbefőttel vagy csupán vanília joghurttal. Az alábbi vaníliás gofri recepthez lehethasználni növényi alapú „tejtermékeket” is.
Hozzávalók
- 1 csésze liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 evőkanál vaníliás cukor (elhagyható)
- 2 közepes tojás
- ½ csésze tej (növényi alapú, ha szükséges)
- ½ csésze vaníliás joghurt (növényi alapú, ha szükséges)
- 2 ek olaj
- Tálaláshoz: vaníliás joghurt (szükség esetén növényi alapú)
Elkészítés
- Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat.
- Fakanállal vagy elektromos habverővel belekeverjük a tojásokat, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és addig keverjük, amíg egy sűrű masszát kapunk.
- Hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, majd csomómentesre keverjük.
- Adunk hozzá még tejet, ha túl sűrű (a tészta legyen önthető, de ne legyen olyan híg, mint a palacsintatészta).
- A gofrisütőt előmelegítjük. Amikor forró, belekanalazzuk a tésztát és lezárjuk. A gép használati utasítását követve az első gofrit megsütjük – kívül aranybarna és ropogós legyen, belül puha.
- Amikor kész van, egy tányéra kiszedjük, és további 2-3 gofrit sütünk.
- Vaníliás joghurttal vagy ízlés szerinti feltétekkel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu