A karalábé nyersen is fogyasztható; ropogós textúrája, valamint édeskés-diós íze ideális salátákba. Ez a gyors és egyszerű vajbab és karalábé saláta tökéletes ebédre egy szelet pirítóssal, vagy tálalhatjuk köretként sertés-, bárány- vagy marhasteak mellé. Ehhez a recepthez lila karalábét használtam, de a normál halványzöld típus is megfelelő.
Hozzávalók
- 1 konzerv vajbab, lecsepegtetve
- 3 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 4 db retek
- ½ fej közepes karalábé
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál almaecet
- Só bors
- 2 evőkanál apróra vágott koriander vagy petrezselyemlevél
Elkészítés
- A lecsepegtetett babot keverőtálba tesszük.
- Vékonyan felszeleteljük az újhagymát majd a retket, és ezeket hozzáadjuk a babhoz.
- A karalábét meghámozzuk majd durván lereszeljük és a babhoz adjuk.
- Belekeverjük a fokhagymát, olajat és az ecetet, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
- Jól összekeverjük és megkóstoljuk. Az ecetet, olajat vagy a fűszerezést ízlés szerint módosítjuk, ha szükséges.
- Végül beleforgatjuk a friss zöldfűszert és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu