A zamatos tengeri spárga (másnéven sziksófű) nagyon jól passzol tengeri eledelekhez. Nem szabad nagyon fűszerezni sem, mert az elnyomja a jellegzetes, diós ízét. Ez a sült vadlazac tengeri spárgával recept tökéletes példa erre – rendkívül egyszerűen elkészíthető, mégis fantasztikus az eredmény. Ideális ünnepi vagy vendégváró ebédekre, vacsorákra.
Hozzávalók
- 100g tengeri spárga (sziksófű)
- 2 vadlazac filé
- 1 evőkanál vermut vagy 2 evőkanál fehérbor
- 2 citrom, szeletelve
- 1 tk jó minőségű balzsamecet
- Csipetnyi paprika vagy Cayenne
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A citromszeletekkel egy tepsit kibélelünk, majd rájuk szórjuk a tengeri spárga darabokat. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.
- A lazac filéket a tengeri spárgára helyezzük. Olajjal megkenjük őket, majd leöntjük a vermuttal vagy borral.
- A lazac tetejére teszünk két szelet citromot, majd megszórjuk paprikával és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
- A tepsit lefedjük alufóliával, majd a sütő közepén körülbelül 20-25 percig sütjük. Nem szabad túlsütni a lazacot!
- Melegen tálaljuk köretekkel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu