Ez az újburgonya és lazac saláta karamellizált hagymával feldobva ideális egy nyári ebédre vagy vacsorára. Hidegen is tálalható, így piknikre, kirándulásokra is becsomagolható, továbbá bulikon, kerti partikon is tálalható. Tálalás előtt adhatunk hozzá apróra vágott zöldfűszert – metélőhagyma, kapor, petrezselyem vagy bazsalikom passzol leginkább a recepthez.
Hozzávalók
- 400 g újburgonya
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 kis konzerv vad lazac
- ½ citrom leve és reszelt héja
- Olíva olaj
- Só bors
- 2 evőkanál apróra vágott zöldfűszer (snidling, kapor, petrezselyem vagy bazsalikom)
Elkészítés
- A burgonyát egy lábas hideg vízben felforraljuk. 10-15 percig puhára főzzük, majd leszűrjük.
- Közben a hagymát vékonyan felszeleteljük és a fokhagymát felaprítjuk.
- Egy kis serpenyőben olajat hevítünk, és takarék lángon, rendszeres keverés mellett 8 percig megpirítjuk a hagymát.
- Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, és egy percig keverjük.
- Hozzáadjuk a balzsamecetet, kicsit feljebb állítjuk a hőfokot és a hagymát karamellizáljuk.
- A burgonyát egy nagy tálba szórjuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, és sóval, borssal fűszerezzük.
- A lazacot lecsepegtetjük és a burgonyához adjuk. Jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a karamellizált hagymát és fokhagymát, majd a citrom levét és héját.
- Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszert, összeforgatjuk és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu