A túró ideális amerikai palacsinta és puffancsok készítéshez. Ez a túrós zabpehely palacsinta nem csupán reggelire remek, de egészséges nassolnivalókként is fogyaszthatjuk a nap folyamán (a tésztához adhatunk diót és/vagy szárított gyümölcsöket is). Ha kisebbre sütjük őket, azok remek parti falat alapok lehetnek, sonkával, lazaccal, sajtkrémmel, pástétommal tálalva.
Hozzávalók
- 3 közepes tojás
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 1 csésze zabpehely (gluténmentes is jó)
- 250 g sovány, krémes túró
- ½ teáskanál fahéjpor (elhagyható)
- 1 citrom vagy narancs reszelt héja (elhagyható)
- Repceolaj
Elkészítés
- Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és egy botmixerrel addig pürézzük, amíg egy sűrű, de krémes állagú tésztát kapunk.
- Adunk hozzá egy kanál repceolajat és összekeverjük.
- Egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon felhevítünk.
- Enyhén megkenjük olajjal (szilikon ecsettel).
- Halmokat pakolunk a tésztából, amiket kör alakokra formálunk a kanállal.
- Körülbelül 2 percig sütjük, majd meg fordítjuk őket, és a másik oldalon is barnára sütjük.
- A palacsintákat kiszedjük egy tányérra.
- További palacsintákat sütünk a maradék tésztából.
- A palacsintákat juharsziruppal, mézzel vagy gyümölcskompóttal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu