A túrós tésztát nem csupán szalonnával lehet gazdagítani, hanem zöldségekkel is. A következő túrós tészta zöldségekkel recept nagyon gyorsan megvalósítható, továbbá egészséges is..
Hozzávalók
- 2 bébi póréhagyma vagy 1 normál
- 2 szál zellerszár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy sárgarépa
- 10 szál spárga
- 2.5 dl zöldségleves
- 5 ek sovány túró
- 2 tk reszelt citromhéj
- 1 nagy maréknyi mentalevél
- 20 dkg egészséges tészta
Elkészítés
- A zöldségeket megmossuk. A répát, zellerszárat, fokhagymát apró kockákra felaprítjuk – a spárgát, póréhagymát felszeleteljük.
- Kevés olajban a zöldségeket 3 percig átsütjük, majd felöntjük a zöldséglevessel, és kb 5 percig rotyogtatjuk. Amikor a zöldségek puhák, és a leves többsége felszívódott, lehúzzuk a tűzhelyről.
- Közben a tésztát a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük, lecsepegtetjük.
- A tésztát elkeverjük a párolt zöldségekkel, túróval, reszelt citrom héjjal. A mentalevelek felaprítjuk, a tésztába keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg sajtot reszelünk rá.
- Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Tippek
- A tészta lehet bármiféle, de ügyeljünk a főzési időre – pl a száraz normál tészta főzése 10-12 perc, barnarizs tészta 6 perc, míg friss tészta csupán 3 perc..
- A zöldségek variálhatók – tehetünk bele cukkinit, zöldbabot, zöldborsót, paprikát, fejtett babot, édesköményt stb. Lehetőleg szezonális vagy fagyasztott zöldségeket alkalmazzunk!
- Túró helyett krémtúró is alkalmazható.
- A túrós tészta zöldségekkel ideális kímélős ebéd, vacsora lehet tavaszi, nyári napokra. Remekül passzol diétás, fogyókúrás, egészségtudatos étrendekbe, különösen ha barnarizs, tönköly vagy teljeskiőrlésű tésztával készítjük.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu