Ha szénhidrátszegény és egészséges reggelire vagy nassolnivalóra vágyunk, érdemes kipróbálni ezt a lisztmentes, gluténmentes és cukormentess túrós mandulás amarikai palacsintát! Reggelire tálalhatjuk juharsziruppal, mézzel vagy kompóttal. Tökéletes parti falat alap lehet feltékhez is pl, füstölt lazac, sonka, sajt, grillezett zöldségek, humusz stb.
Hozzávalók
- 2 tojás
- 4-6 evőkanál sovány túró
- 1 tk szódabikarbóna
- 100 g őrölt mandula
- 50 g mandula pehely
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés
- A tojásokat enyhén felverjük egy kis tálban.
- Hozzáadjuk a túrót és a citromhéjat, majd jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a szódabikarbonát és az őrölt mandulát, majd óvatosan összekeverjük. Ha túl sűrű a keverék, adunk hozzá kevés tejet vagy joghurtot. Végül beleforgatjuk a mandulapelyhet.
- Egy palacsintasütőt kissé kivajazunk és felhevítjük.
- Amikor felforrósodott, halmokat szedünk bele a keverékből, és a kanál aljával enyhén lelapítjuk őket. Egy-két perc múlva megfordítjuk őket, és még kb egy-két percig sütjük a másik oldalon is.
- A palacsintákat egy tányérra kiszedjük, és a maradék tésztából további palacsintákat sütünk.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu