A klasszikus túrás táska egyszerűen elkészíthető leveles tésztából is, amely ugyanolyan finom! Ez a túrós batyu leveles tésztából recept tíz percen belül előkészíthető. A töltelék kiegészíthető mazsolával.
Hozzávalók
- 150 g túró
- 1 tojás, szétválasztva
- 1 csomag készre nyújtott leveles tészta
- 3 evőkanál cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál puha vaj
- ½ citrom héja
- Mazsola (opcionális)
- Porcukor
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 170 C fokra.
- A túrót összekeverjük a tojássárgájával, vaníliával, cukorral, vajjal, citromhéjjal és mazsolával. Belekeverjük a búzadarát.
- Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Ezt a túrós keverékbe forgatjuk.
- Kitekerjük a tésztát, majd 6 négyzetet vágunk ki belőle.
- Mindegyik négyzet közepébe kanalazunk egy kis keveréket, majd a sarkától kezdve a négyzet közepére hajtjuk a tésztát. Ha zárt, csomagszerű verziót szeretnénk, akkor a találkozási ponton a szélek fedjek le egymást! A nyitottabb verzióhoz csak a túrót fedjék le (a tészta sütés közben majd kinyílik).
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a batyukat, majd megkenjük tojással (opcionális), majd 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Egy rácsra tesszük őket kihűlni, majd porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu