A füstölt makrélát általában tormával tálaljuk, így érdemes a klasszikus pástétomba is keverni egy kicsit – különösen finom friss, reszelt tormával! Ez a tormás makréla pástétom ideális szendvicskrém, de akár mártogatós is lehet.
Hozzávalók:
- 20dkg füstölt makréla (kb 2 szelet)
- 15 dkg krémtúró
- 15 dkg tejföl (vagy créme fraiche)
- fél citrom vagy 1 zöldcitrom leve
- 2 tk reszelt torma
- só, bors
- aprított snidling (opcionális)
Elkészítés
- A makrélák bőrét távolítsuk el, kézzel rétegesen bontsuk szét, majd keverjük el a többi alapanyaggal (robot gépet is használhatunk, de egy villa is megteszi).
- Tálaljuk aprított snidlinggel.
Tippek
- Friss torma helyett használhatunk tormaszószt is.
- Egyéb zöldfűszer is alkalmazható.
- További Makréla receptek>>
Zest.hu