Ez a tonhal és kukorica pogácsa maradék héjában sült burgonyával készül, amely jobb állagot biztosít, mint a főtt burgonya. Laza ebédre tálaljuk salátával, vagy vigyük magunkkal kirándulásokra, piknikekre, kerti partikra stb.
Hozzávalók
- 1 kis konzerv tonhal vagy ½ normál konzerv
- 2 nagy héjában sült burgonya
- 1 főtt csemege kukorica vagy 1 kis konzerv
- 2 evőkanál tartármártás
- 1 tojás, felverve
- 4 szál újhagyma, vékonyra szeletelve (zöld rész is)
- Só, bors
- ½ csésze zsemlemorzsa (lehet gluténmentes is)
- A sütéshez: extra zsemlemorzsa, olaj
Elkészítés
- Ha nincs maradék sült krumpli, akkor a burgonyákat egy tepsibe tesszük, és a sütőben, mérettől függően 45-60 percig sütjük. Amikor megpuhultak, azaz egy hústűt át lehet szúrni rajtuk, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Hűtőben tároljuk a halpogácsák készítéséig.
- Megfőzzük a kukoricát, hűlni hagyjuk, majd egy éles késsel levágjuk a csutkáról a szemeket. (Ezt is meg előre el lehet készíteni, és a hűtőben tárolni. A kukoricát át lehet egy kicsit grillezni, így finomabb lesz az íze).
- Eltávolítjuk el a burgonya héját, majd egy tálban egy villával összetörjük a krumpli húsát.
- A tonhalat szűrön keresztül lecsepegtetjük, egy kanállal kinyomkodva a levet belőle.
- A tört krumplihoz adjuk a tartár mártást, tonhalat, csemegekukoricát, újhagymát, tojást és a zsemlemorzsát.
- 4 nagy vagy 6 kisebb pogácsát formálunk a kezünkkel, és körülbelül 15 percig pihentetjük a hűtőben.
- A pogácsákat megforgatjuk az extra zsemlemorzsában, majd egy tányérra tesszük őket.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a halpogácsákat mindkét oldalon 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu